Vakantie in Oostkapelle

Lekker genieten in Zeeland

E-Bike opladen

E-Bike opladen

Fietsen op eigen kracht of met hulp van trapondersteuning ?

Fietsen door het mooie Walcherse landschap is prachtig, maar er is zoals overal ook wel eens een stevige wind tegen. Zeker als er langs de kust of over de zeedijk gereden wordt. Fiets bijvoorbeeld eens over de Oosterschelde-kering en zie het zeewater hard onder het wegdek doorstromen. Als het echt hard waait proef en voel je het zout van de golven die tegen de pijlers beuken. Hier kun je met tegenwind echt even uitwaaien. Maar ook de zeedijk tussen Domburg en Westkapelle is met een flinke bries een geduchte tegenstander, Onderaan de zeedijk rijden betekend hier met heel harde wind ook rekening houden met aanspoelend wrakhout en zandverstuivingen. Beter is het dan om bovenaan op de fietsstrook van de weg te blijven rijden. Met mooi weer is het goed zitten op een van de vele bankjes op de dijk met uitzicht op zee, of bij de vogel observatiepost. Hier komen veel bijzondere vogels langs in het voor en najaar.

Naast de voordeur van de woning is een stroompunt aangebracht waar een fiets met trapondersteuning opgeladen kan worden. Neem dus gerust uw eigen E-Bike mee op vakantie, Hier in Oostkapelle hebben de gasten daardoor altijd de wind mee !

Op veel plaatsen is ook onderweg, de fiets op te laden. Bij meerdere horeca gelegenheden en bezienswaardigheden zijn gratis oplaadplaatsen.  Bijvoorbeeld op de Veerse dam bij Vrouwenpolder en in Westkapelle bij het Polderhuis.  Ontdek zelf dat op Walcheren heel goed voor fietsers wordt gezorgd. De fiets kan na gebruik veilig en droog  in het afsluitbare schuurtje worden gestald, een fietspomp is aanwezig. Al hopen we natuurlijk dat die nooit gebruikt hoeft te worden…

Category: Geen categorie
login